БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

МОРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИТАЛИЯ

Държава: Италия
Град: Прочида
Езиков Център: Alphabet
Възраст: 13 - 17 години
Подробности:

Alphabet Sea Quest е ветроходна експедиция около най-красивите и известни острови край Италианския бряг. Програмата запознава 13-17-годишните с основните морски умения, докато плават по един от най-чистите и спокойни Средиземноморски брегове. Учениците живеят като сплотен екипаж на борда на яхтите, за да учат и практикуват ветроходни умения под ръководството на сертифицирани инструктори.

Курсът се провежда изцяло на английски език (минимално изискуемо ниво B1), започвайки от ежедневни инструкции по ветроходство до проекти в екип и уъркшопи за морския живот. Учениците имат възможност да практикуват новопридобитите си умения на борда. Животът на яхтата развива комуникационните и лидерски умения, които от своя страна укрепват социалните връзки и изграждат самостоятелност.

Програма и дейности:

Учениците плават на яхтите с опитен инструктор по ветроходство и член на екипажа на Alphabet.Всеки ден те придобиват знания, които се въвеждат в действие, докато се придвижват от остров до остров - задават курса, гребат, пускат котвата за плуване или акостират в пристанище за през нощта. По време на пътуването учениците участват в интерактивни уроци за морския живот и история, което обогатява техните знания и обща култура. В края на курса учениците получават сертификат за ветроходство заедно със спомени за цял живот.

Маршрути:

Започвайки от остров Прочида, учениците се отправят на невероятно приключение, редувайки два различни и вълнуващи едноседмични маршрута.

  • Северен маршрут: Понтийски острови и остров Заноне (гмуркане с шнорхел), Вентотене и откриване на древно римско пристанище, Сан Стефано и посещение на изоставения затвор на Бурбоните.
  • Южен маршрут: В и около Капри за културна експедиция и посещение на прочутото Блу Грото, круиз по крайбрежието на Амалфи със спирка в Позитано, вечеря в Иския в истинска неаполитанска пицария.

 

Местоположениеи настаняване:

Лодките са акостирали в яхтклуб Procida – само на няколко минути с ферибот от Неаполския залив. Учениците живеят на борда през цялото време, като на всяка лодка има максимум до 8 деца, които споделят двойни каюти. На борда има маси за обяд на открито, сенници и външен душ за изплакване след плуване. Под палубата има просторен салон с много места и оборудвана кухня за приготвяне на вкусни ястия. На борда се поддържа съотношение ученици към ръководители минимум 4:1, за да се гарантират високи нива на интеракция, учене и безопасност.

Яхти:

Две красиви лодки Bavaria, перфектно поддържани и оборудвани с всички необходими аксесоари, гарантиращи комфортно изживяване на борда:

  1. Bavaria 50 – 5 двойни каюти и 3 бани с душ
  2. Bavaria 46 – 4 двойни кабини и 2 бани с душ

 

Начални дати:

  • 28 юни – 4 юли
  • 5 - 11 юли
  • 12 - 18 юли

 

Цени:

  • 1 седмица – 1 500 EUR
  • 2 седмици – 2 950 EUR