БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ЛЯТНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ В CONCORD COLLEGE

Държава: Англия
Град: Шропшир
Езиков Център: Concord College
Възраст: 10-17 години
Подробности:

Конкорд Колидж е високо академично независимо международно училище в Шропшир, Англия. Основан е през 1949г. и е разположен на 77 акра площ. Колежът приветства ученици от целия свят и областта в своята жизнена и разнообразна общност. Момичетата и момчета на възраст между 13 и 19 години се наслаждават на страхотните съоръжения в базата, разположена в сърцето на английската провинция.

От учениците се очаква да покрият най-високите изисквания и да успеят да влезнат в топ университетите на Англия. Основните цели на колежа са да изгради в учениците увереност, академични умения и знания, да се запознаят с английската култура и да срещнат нови приятели.

Те също се насърчават да разбират нуждите на другите и да зачитат ценностите на общността.

Част от академичните успехи на колежа:

 • 21 студенти в Оксфорд и Кембридж
 • 18 студенти в LSE
 • 24 студенти в медицински, дентални и ветеринарни университети
 • 81% от учениците на Конкорд сега учат в топ 10 университета на Англия

 

По време лятната програма учениците са ангажирани със занятия между 9 и 15ч., а след тях се занимават с рекреационни дейности и екскурзии.

 

Стартови дати:2 юли, 27 юли 2019

 

Такси по програмата:

За ученици от 10 до 12 години:

 

 • Курс по английски с извънкласни дейности – 3760 GBP(четири седмици)

Учениците имат по 15 часа на седмица занятия по изучаване на английски език – четене, писане, говорени и слушане. Също така и по 6 часа на седмица други занятия като изкуства, музика, извънкласни дейности, спорт и плуване.

 

 • Курс по английски с приложни науки – 3925 GBP(четири седмици)

Учениците имат по 15 часа на седмица занятия по изучаване на английски език – четене, писане, говорени и слушане. Също така и по 6 часа занятия по приложни науки, които се състоят в създаването на проекти.

 

 • Курс по приложни науки и практически занимания – 4253 GBP(четири седмици)

Учениците ще се обучават по 21 часа на седмица по приложни науки и математика, като е включена практическа и теоретична работа. Занятията включват четене, писане, говорене, слушане и групови проекти. Въпреки че учениците ще се обучават на английски, това не е програма с английски курс. Нужното ниво на учениците е B1.

 

За ученици на възраст от 13 до 17 години:

 • Курс по английски с извънкласни дейности – 3430 GBP (четири седмици)

Учениците имат по 15 часа на седмица занятия по изучаване на английски език – четене, писане, говорени и слушане. Също така и по 6 часа на седмица други занятия катоизкуства, готварство, танци, театър, създаване на филми, музика, музикални технологии, извънкласни дейности, разрешаване на проблеми и спорт.

 

 • Курс по английски с приложни науки – 3617 GBP(четири седмици)

Учениците имат по 15 часа на седмица занятия по изучаване на английски език – четене, писане, говорени и слушане. Също така и по 6 часа занятия по приложни науки, които се състоят в създаването на проекти.

 

 • Курс за бъдещи лидери с дебати и говорене пред публика – 3430 GBP (четири седмици)

Учениците имат по 21 часа на седмица занятия по дисциплините критично мислене, теория на лидерството, разрешаване на проблеми и презентационни умения. Това не е курс по английски език, изискуемото ниво на учениците е B2.

 

 • Курс по Приложни науки с английски език - 3430 GBP (четири седмици)

Учениците имат по 15 часа на седмица лабораторни занятия по общи науки, състоящи се от теоретични и практически упражнения. Също така имат 6 часа на седмица английски уроци с различни дейности като изкуства, готварство, танци, театър, създаване на филми, музика, музикални технологии, извънкласни дейности, разрешаване на проблеми и спорт. Това не е курс по английски език, изискуемото ниво на учениците е B1.

 

 • Курс по Общи науки с приложни науки - 3990 GBP (четири седмици)

Студентите имат по 15 часа на седмица лабораторни занятия, състоящи се от практически и теоретични упражнения. Също така имат по 6 часа на седмица занятия като: биология, химия, компютърни науки, инженерство, проекти, математика, физика, разрешаване на проблеми, умения за търсене на информация и технологии. Това не е курс по английски език, изискуемото ниво на учениците е B1.

 

В цената на програмата са включени настаняването, обучението, учебни материали и други (химикалка, дневник, бутилка вода, календар, тениска), всички хранения (закуска, обяд, вечеря),летищни трансфери, използване на спортни съоръжения в базата, седмично пране, една целодневна екскурзия на седмица, една полудневна екскурзия на седмица.          

 

Не са включени в цената на програмата: застраховка, допълнителни екскурзии, допълнителни дейности и джобни пари.

 

Настаняване

Жилищата за учениците са в базата на колежа, като са само за момичета или момчета. По-големите ученици разполагат със самостоятелна баня, а по-малките използват обща баня заедно с 3 или 4 човека.

Всички стаи са единични и разполагат с единично легло, гардероб, бюро със стол, мивка, сейф, електронна карта или ключ. Колежът разполага и с няколко двойни стаи при поискване.