БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

WORLD UNIVERSITY PREPARATION UK – CORPUS CHRISTI COLLEGE

Държава: Великобритания
Град: Кеймбридж
Езиков Център: Bucksmore
Възраст: 16-18 години
Подробности:

Езиков курс със засилена подготовка за кандидатстване в университет за учащи между 16 и 18 години. Участниците се запознават с опциите си за кандидатстване в британски университети. Получават съвети как да изберат най-подходящата за тях специалност и къде би било най-добре да я изучават.

Програмата включва различни форми на обучение: общи лекции и упражнения, групови проекти и дискусии, както и индивидуални уроци. Началното ниво на английски език на участниците не трябва да е по-ниско от upper intermediate (B2). Курсът е разделен на няколко модула и области на обучение. Единият от тях е свързан с процеса, начина и изискванията при кандидатстване в британски университет. Всеки кандидат трябва да е запознат с тази информация, за да има необходимата подготовка при кандидатстване. Важна част от този модул е и подготовката на учениците за интервюто по време на кандидатстването, в което ще трябва да се обосноват защо кандидатстват в дадения университет. Вторият модул включва лекции и семинари, свързани с културата на страната и начина на живот. Учениците ще се запознаят отблизо с начина им на живот като студенти във Великобритания – животът в общежитията, в университета, провеждане на изпитите и т.н. Също така се изучават английска литература и история, политическа система и т.н. В останалите модули са включени лекции и упражнения, свързани с кариерното развитие на кандидатите, логическо мислене, писане на различни видове текстове и документи и т.н.

По време на 2-седмичната програма участниците ще посетят университети в Лондон, Оксфорд и Кеймбридж, за да се запознаят със средата там и да видят как протичат дните там. Също така е организирано допълнително пътуване из Лондон и посещение на известния Globe Theatre.

 

Таксата за програмата на седмица е £1530. В нея са включени:

-          Посрещане и ориентация при пристигане;

-          Едноседмичен курс (20 часа езиково обучение) + учебни материали;

-          Екскурзии  и развлечения;

-          Учебни чанти, карта за участие и гривна за участие;

-          Сертификат за участие на края на програмата.

Настаняването също е включено в цената на програмата:

-          Посрещане и транспорт от летището;

-          Закуска, обяд и вечеря;

-          Застраховка;

-          Пране;

-          Интернет.

Единственото, което не се включва в цената са джобни пари.