БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

BUCKSMORE CODING – PLUMPTON COLLEGE

Държава: Великобритания
Град: Plumpton
Езиков Център: Bucksmore
Възраст: 13-16 години
Подробности:

Курсът съчетава обучение по английски език + курс по програмиране за деца между 13 и 16 години. Провежда се заедно с курсът Bucksmore Summer и включва 7,5 часа по програмиране в модерен компютърен център.

Програмата е перфектното съчетание между професионално езиково обучение и курс по програмиране и запознаване с цялостното функциониране на софтуерните системи и технологии. Заложена е и необходимата лексика за сферата на компютърните науки, което е голямо предимство за учениците при бъдещо развитие в тази област.

За целите на обучението по програмиране на учениците са осигурени иновативните Raspberry Pi компютри. Това са едноплаткови компютри с размерите на кредитна карта, създадени за популяризиране на началното обучение по компютърни технологии в училищата. Накрая на програмата всеки участник ще получи свой собствен Raspberry Pi компютър. Езиковото обучение съчетава основните компоненти на езика: слушане и четене с разбиране, писане и говорене. Правят се дискусии, проекти, които се представят пред аудитория, пишат се текстове на различни теми. Всичко това цели да развие максимално много умения у учениците – да могат да говорят езика свободно, да пишат правилно и да се държат правилно при комуникация с други хора.

Организират се екскурзии и обиколки както с развлекателни, така и с обучителни цели. Учениците ще имат възможност да разгледат забележителности в Лондон и Брайтън, както и да посетят известни местни увеселителни паркове като Thorpe Park. През целият период на програмата се състоят най-различни и забавни събития: спортни турнири, артистични проекти, състезания и т.н.

 

Таксата за програмата на седмица е £1160. В нея са включени:

 

-          Посрещане и ориентация при пристигане;

-          Едноседмичен езиков курс (15 часа езиково обучение + 7,5 часа курс по програмиране) + учебни материали;

-          Raspberry Pi компютър;

-          Екскурзии  и развлечения;

-          Учебни чанти, карта за участие и гривна за участие;

-          Сертификат за участие на края на програмата.

Настаняването също е включено в цената на програмата:

-          Посрещане и транспорт от летището;

-          Закуска, обяд и вечеря;

-          Застраховка;

-          Пране;

-          Интернет.

Единственото, което не се включва в цената са джобни пари.