БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕТЕН ЛАГЕР В ИТАЛИЯ

Държава: Италия
Град: Ascea
Езиков Център: Academia Italiana Salerno
Възраст: 11-16 год.
Подробности:

Учете италиански език в прекрасната Южна Италия

Този международен летен лагер предлага уникална образователна възможност на деца от 11 до 16 години да изучават италиански или английски език в красивата обстановка на курорта Cilento Coast.

Информация за обучението

Езиковите уроци се фокусират върху комуникацията, с оглед да се подобри владеенето на италиански или английски език. В допълнение към основното обучение, уроците включват и широк набор от дейности, които помагат на учениците да упражняват езика, докато се забавляват. Повечето дейности се фокусират върху лексиката, за да се подготвят учениците за развлекателните дейности, които се провеждат след обяд. Уроците се провеждат  от понеделник до петък. Всеки урок е с продължителност 45 минути.

Нива: От начинаещи до напреднали.

Входен тест: Чрез входен тест, учениците се разделят в съответните нива.

Учители: Всички учители са професионално подготвени и притежават специализирана квалификация в преподаването на италиански и английски за деца и тийнейджъри. 

Местоположение

Летният лагер за юноши се намира в Elea Village Club, туристическо селище в Ascea Marina(на 2 часа път от Салерно) в Кампания. Kурортното селище се намира в сърцето на Националния парк Чиленто, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Кампусът е идеалното място за едно спокойно, вълнуващо и безопасно обучение в чужбина. В курорта има множество маслинови горички, както и пряк достъп до частен плаж.

Ascea Marina
Ascea Marina е малко градче, добре познато на хората със своите широки пясъчни плажове и синьо море, което е получило екологична награда. Курортното градче също така е известно със руините на древния гръцки град Елеа (6 век пр.Хр.), считан за люлката на Древното Елейско училище по философия.

Национален парк Чиленто
Паркът е място, което трябва да посетите поне веднъж в живота си. Той се разпростира от Тиренското крайбрежие до подножието на Апенините в регионите на Кампания и Базиликата. Неговите удивителни природни забележителности включват планински пътеки, хълмове с маслинови дръвчета и златни плажове. Това е перфектното място за хора, които харесват и планина и море.

Курортът

Курортното селище предлага - частен плаж, настаняване в бунгала с 4 легла и собствен санитарен възел, ресторант, wi-fi, разнообразни  развлечения и други. Курортът осигурява безопасна среда за учениците. Единственият достъп за влизане и излизане е през предния вход, който се охранява 24 часа на ден от квалифициран персонал. На учениците не се позволява да напускат селището, освен ако не са с член на персонала. Училището предоставя на учениците  и родителите телефонен номер на учителя. Родителите могат да се свържат с децата си по телефон всеки ден, в определени часове. Всички дейности(езикови курсове,  развлекателни дейности, осигурена храна и настаняване), включени в  програмата се осъществяват в  курорта и участниците остават там за целия период на програмата под наблюдението на учителите.

Програмата включва:

 • 40 урока по италиански или английски език в период от две седмици;
 • Трансфер с автобус от/до летище Capоdichino, Неапол;
 • Настаняване за две седмици (13 нощувки) с пълен пансион в бунгала с 4 легла в Elea Club Ascea Marina;
 • Програма, включваща две екскурзии (Paestum and Velia);
 • 2 урока по готварство;
 • 2 урока по изкуство и занаяти( грънчарство и рисуване) или спортни дейности;
 • 2 урока по стрелба с лък.

 

Развлекателни дейности

Развлекателните дейности са важна част от програмата на летния лагер, защото по този начин учениците се учат и забавляват едновременно. Програмата включва широк набор от развлекателни дейности след обяд: спортове (плажен волейбол, футбол, водна гимнастика), уроци по танци, социални игри, грънчарство и уроци по готварство, актьорско майсторство, две екскурзии. Също така, курортът има частни плажове с чадъри и шезлонги. Учениците имат достъп до тези плажове по всяко време, под надзора на учителите.

Ексурзии до Paestum and Velia

Paestum and Velia са едни от най-важните археологически забележителности в Италия. Paestum е основан около края на VII век пр.Хр. и до днес там могат да се видят великолепните гръцки храмове в дориански стил.

 Настаняване

Настаняването е в бунгала с по 4 легла и баня. Всяко бунгало има едно двуетажно легло, едно двойно легло, баня и малка градина, където ученицитемогат да релаксират заедно. Бунгалата се споделят с други ученици от същия пол. Стаите се почистват всеки ден.

Пристигане и заминаване

Програмите за учениците включват транспорт от летището в Неапол до селището в  Ascea Marina. Учителите посрещат учениците на летището. В деня на заминаване (събота) учениците ще бъдат взети от градчето в 10:00 часа.

Семейна програма

Предлага се възможността родителите да се присъединят към програмата заедно с децата си. Има две възможности за семейна програма:

 1. Пълна програма: езикови курсове + настаняване в бунгало с 4 легла + пълен пансион + използване на плажа;
 2.  Полу-програма: само настаняване в бунгало с 4 легла + пълен пансион + използване на плажа. Не включва езиковите курсове и дейности.

 

Цената включва:

 • 40 групови езикови урока/ 20 часа седмично;
 • Спортни и развлекателни дейности всеки ден;
 • Настаняване в бунгало с 4 легла (13 нощувки);
 • Екип от аниматори;
 • Трансфер от/до летището в Неапол;
 • Две екскурзии до Paestum and Velia;
 • Безплатен достъп до частен плаж;
 • Интернет; • Материали за обучението;
 • Входен тест;
 • Финален тест и сертификат.