БГ | EN

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Къде мога да изпратя детето си на езиков лагер?

NGB си партнира с училища от цял свят, за да предложи на своите клиенти голямо разнообразие от възможности. Едни от най-популярните дестинации са Великобритания, Германия, Франция и  Испания. Но ние имаме партньори и в Италия, Малта, Канада, САЩ, дори далечни дестинации, като Ямайка и Китай. 

Как мога да бъда спокоен/йна за детето си?

Когато се организира група от едно училище, с децата отива учител, който те познават. Ако не се организира група от едно училище с децата заминава представител на нашата фирма за да подсигури вашето спокойствие. Допълнително нашите колеги от различните центрове са изключителни професионалисти с голям опит в работата с деца, така че Вие може да сте спокойни, че дете Ви е в сигурни ръце.

Какво представлява езиковият лагер?

Програмата включва уроци по даден език – средно по 20 часа на седмица, като има и интензивни курсове, които включват повече часове. Всяка седмица има 1 полудневна и 1 целодневна екскурзия до интересни места – това обикновено включва големи градове в страната, увеселителни паркове и исторически забележителности. Следобедите, децата прекарват в развлекателни занимания, в които практикуват езика. Някои партньори предлагат спортове като футбол, баскетбол, волейбол, плуване, тенис и т.н., други имат по-нестандартни водни спортове, скално катерене, обиколка на пещери, зип-лайнинг, конна езда и др. Вечерно време обикновено се организират социални мероприятия като гледане на филм, шоута за таланти, истории около лагерен огън и много други в зависимост от възрастта на учениците. Идеята на нашите партньори е от една страна децата да научат език, а от друга да бъдат заинтригувани постоянно, без необходимото присъствие на смарт устройствата, с които са свикнали в ежедневието си. 

Какъв език може да учи детето ми?

Курсът по английски е най-често избирания, но разбира се ние предлагаме обучения по френски, немски, испански, италиански, мандарин и много други. Хубаво е да се подчертае, че  не е нужно избраната държава да отговаря на езика, който искате детето Ви да учи. Например, то може да изучава английски в Германия или Френски в Швейцария. 

Кога се провеждат езиковите курсове?

Предимно през летния сезон, но има и центрове, които предлагат обучение целогодишно.