БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

UNIVERSITY OF AMSTERDAM

Държава: Холандия
Град: Амстердам
Университет: University of Amsterdam
Информаця:

University of Amsterdam има дълга история, датираща още от 1632 година. Той е един от водещите университети както в страната, така и в Европа и света, като QS World University Rankings го поставя на 50-то място. University of Amsterdam е интензивен изследователски център, част от 2 престижни международни мрежи от университети – League of European Research Universities и  Universitas 21. Той поддържа партньорски взаимоотношения със стотици институции от цял свят. Изследователската му дейност в сферите на икономика, мозък и съзнание, сърдечносъдови заболявания, комуникация, корпоративно управление, културно наследство, глобализация, глобално здраве и развитие, гравитация и астрофизика, инфекции и имунизация, информационно право, заболявания на метаболизма, устни инфекции, устно-регенеративна медицина, европейско право, квантова материя и информация, възобновяема химия, биологични системи, международно право и градоустройство,  университетът е световен лидер. University of Amsterdam е носител на множество международни и местни награди свързани с качеството му на преподаване и с качеството на изследователската му дейност.

Амстердам е най-големият град в Холандия. Градът възниква  като малко рибарско селце в края на 12 век, в резултат на развитието на търговията през Холандския златен век Амстердам се превръща в едно от най-големите пристанища в света. По това време градът е водещ център в областта на финансите и търговията и обработката на диаманти. Днес Амстердам е холандската културна и финансова столица. В  него са седалищата на множество институции и на 7 от 500-те най-големи компании в света, сред които Филипс и Ай Ен Джи. Амстердамската фондова борса, най-старата в света, е разположена в центъра на града. Забележителностите на Амстердам, сред които историческите канали, Държавният музей, Музеят Ван Гог, Ермитажът, къщата на Ане Франк, кварталът на червените фенери и "кофишоповете" привличат над 3,66 милиона чуждестранни посетители всяка година.

Бакалавърски специалности на английски (За подробен списък на специалности преподавани на холандски, попитайте някой от консултантите)

  • Liberal Arts and Sciences
  • Economics and Business
  • European Studies
  • Communication Studies
  • Politics, Psychology, Law and Economics

Университетът предлага 160 магистърски специалности, които се преподават на английски. За подробен списък, попитайте нашите консултанти.

 

Основна информация

Продължителност на обучението:
3-5 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Януари

Начало на годината:
Септември за бакалавърски специалности

Септември, Февруари и Август за магистърски

Срок за кандидатстване:
15Май

За магистърските специалности, крайният срок е между 1 Февруари и 15 Май, като зависи от специалността.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образование.

IELTS
За бакалавърски и магистърски специалности мнимум 6.5, зависимост от специалността.

TOEFL
За бакалавърски и магистърски специалности минимум 90, зависимост от специалността.

За квалификации по холандски език, попитайте някои от нашите консултанти.

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски и магистърски специалности e1951€. MBA - 31000€.

Настаняване:
Университетските общежития струват между 2050€-3000€ на семестър и зависят от общежитието и неговият вид. Разходите за живот в Амстердам могат да варират между 900€-1400€ на месец.