БГ | EN
КЪДЕ МОГА ДА УЧА Една учебна година в САЩ Една учебна година в Англия ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ Кандидатстване с NGB FAQ

ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ

                                                         Нека силата бъде в теб!

                                                                           

 

От NGB осъзнаваме, че дори в 11-ти и 12-ти клас, много от учениците все още не знаят какво биха искали да учат и с какво биха искали да се занимават занапред. Мисълта за бъдещето на тази възраст може да бъде доста заплашителна и стресираща, защото някои млади хора все още не са убедени в какво точно са добри, къде са силните им страни, и общо взето нямат представа какъв житейски път да поемат.

 От чисто психологическа гледна точка, изборът на специалност е рисков и труден момент, защото предопределя бъдещето на човека за целия му по-нататъшен живот. Има случаи, в които родителите натрапват на детето си поприще, което може би ще го облагодетелства финансово в бъдеще, но то предпочита друга реализация, която съответства повече на неговите интереси и природа. В резултат на това много млади хора впоследствие сменят натрапената им специалност, защото чувстват, че това не са те, не проявяват интерес, не е по силите им или просто преоткриват себе си в друг различен свят.

За да свалим напрежението и придадем увереност на твоя избор, за да те предпазим от години безцелно лутане, още в самото начало от NGB ти предлагаме уникална възможност да надникнеш в себе и да разкриеш потенциалите си. Нашият тест за професионално ориентиране, преминал през практическа и академична проверка на университетски специалисти по психология, валидизиран и проверен при български условия,  е нещо много повече от обикновени въпроси тип: „Чувстваш ли се спокоен да говориш пред хора?“, „Би ли искал да пишеш“, „От 1 до 5 колко смел би казал, че си?“ и т. н. Той е съвкупност от скали за интелигентност – логическо мислене, числови съждения, пространствено разпознаване, вербален анализ и пр., като заедно с това се отчита характера на личностната и мотивацията за занимания с определени дейности. Подходящ е за деца от шести клас нагоре, младежи и възрастни.

Идеята е да проверим в кои сфери се крие твоята сила и след анализа на резултатите да преценим заедно, измежду 500 професии, кои биха подхождали на твоите заложби, личност и мотивация. В кои професии се търсят твоите качества и съответно в кои ти би се справял най-добре и с удоволствие.

Тестът е с продължителност от 1:30 ч. (час и половина) и се провежда на място в нашите офиси. Препоръчителното е да се направи на 2 пъти по 45мин. в два различни дни или поне с един час почивка между първата и втората част. След като обработим отговорите, ще ти отделим специално внимание, за да те запознаем с резултатите ти и заедно да обсъдим и обмислим твоя избор.

Цената му е 60 лв. без ДДС

 

За записване и повече информация тел: 0878 593062