БГ | EN
КЪДЕ МОГА ДА УЧА Една учебна година в САЩ ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ FAQ

ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ

Нека силата бъде в теб!                                                                                    

От NGB осъзнаваме, че в 11-ти и 12-ти клас, много от учениците все още не знаят какво биха искали да учат и с какво биха искали да се занимават занапред. Мисълта за бъдещето на тази възраст може да бъде доста заплашителна и стресираща, защото някои млади хора все още не са убедени в какво точно са добри, къде са силните им страни, и общо взето нямат представа какъв житейски път да поемат.

 От чисто психологическа гледна точка, изборът на специалност е рисков и труден, защото определя бъдещето на човек за целия му по-нататъшен живот. Има случаи в които родителите натрапват на детето си поприще, което ще го облагодетелства финансово в бъдеще, а то предпочита нещо друго, което ще му бъде интересно и приятно. В резултат на това много студенти впоследствие сменят специалността си, защото разбират, че това не е за тях, не им е интересно, не е по силите им или просто преоткриват себе си и интересите си.

За да свалим напрежението и придадем увереност на твоя избор, от NGB ти предлагаме прекрасна възможност да надникнеш в себе и да разкриеш потенциала си. Нашият тест за професионално ориентиране, преминал през практическа и академична проверка на университетски специалисти по психология, валидизиран и нормиран при български условия,  е нещо много повече от обикновени въпроси тип – „Чувстваш ли се спокоен да говориш пред хора?“, „Би ли искал да пишеш“, „От 1 до 5 колко смел би казал, че си?“ и т. н. Той е съвкупност от тестове за интелигентност – логическо мислене, числови съждения, пространствено разпознаване, вербален анализ и пр., като заедно с това се отчита характера на личностната и мотивацията за занимания с определени дейности.

Идеята е да проверим в кои сфери се крие твоята сила и след анализа на резултатите да ти кажем, измежду 500 професии, кои биха подхождали на твоите способности, личност и мотивация, в кои професии се търсят твоите качества и съответно в кои ти би се справял сравнително лесно и на високо ниво.

Тестът е с продължителност от 1:30 ч. (час и половина) и се провежда на място в нашите офиси. Препоръчителното е да се направи на 2 пъти по 45мин. в два различни дни или поне с един час почивка между първата и втората част. След това ще ти отделим специално внимание, за да те запознаем с резултатите ти и заедно да обсъдим и обмислим твоя избор.

Цената му е 140лв.

 

За записване и повече информация тел: 0876 690 210