БГ | EN

Топ 10 места в САЩ, които трябва да посетите

1)     Ню Йорк :

Градът, който не спи, мечтана дестинация на хиляди хора по света.

Със сигурност си заслужава да се посети поне веджнъж в живота, затова ако имате такава възможност, не се замисляйте!

Разположен върху един от най-големите естествени заливи, Ню Йорк се състои от 5 части – Бруклин, Манхатън, Куинс, Стейтън Айлънд и Бронкс. Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг, Таймс Скуеър, Централата на ООН, Уолстрийт, Бруклинският мост и Медисън Скуеър Гардън са само част от забележителностите, с които този велик град примамва посетители от цял свят. 

2)     Чикаго :

Наричан още „Ветровият град” , Чикаго е един от най-красивите градове в Америка. Бил е оценяван като най-балансирания икономически град  в САЩ.Трети е по големина в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис.

Изключително красив, с високите си небостъргачи и езерото Мичиган, града е подходящ за една незабравима екскурзия.

3)     Лос Анджелис :

ЛА е домът на някои от най-големите знаменитости в света. Като добавим топлото време и известният “Hollywood sign” става ясно, че градът се посещава от над 40 милиона туристи всяка година.

Местата, които са интересни за посещение там са: Walk of the fame, Universal Studios, Hollywood sign, Griffith Observatory, восъчният музей Madame Tussaudsи други.

4)     Гранд Каньон :

Безспорно е една от най-посещаваните дестинации в САЩ. Гледката е величествена и красива,смайва всички туристи, заслужава си да се види! Разположен е в Северна Аризона, каньона е бил дълбан от река Колорадо в продължение на милиони години.

5)     Маями :

Маями е град, разположен в слънчевия щат Флорида. Място за забавление и същевременно почивка. Изключително красиво – като се започне от палмите, които са навсякъде, чистата вода на плажа и величествените небостъргачи в Downtown. Там може да се видят къщите на най-известните личности в света като Beyonce, Rihanna, Mel Gibson и много други.

6)     Сан Франциско:

Най-известен с огромния мост „Голдън Гейт“ и своите стръмни улици, Сан Франциско е изключително красив американски град, който всеки трябва да посети. Сред най-големите забележителности на този живописен град са затворът Алкатрас, пирамидата Трансамерикана, третият по големина китайски квартал в САЩ и, разбира се, Хейт-Ашбъри – хипи кварталът, който е станал известен през лятото на любовта през 1969 година.

7)     Ниагарския водопад:

Ниагара – мечта на много туристи. Уникално място, спиращо дъха.Ниагарският водопад е известен със своята красота, като в същото време е и ценен източник на хидроелектрическа енергия и предизвикателен проект за опазване на околната среда. Водопадът е най-големият в Северна Америка.

8)     Лас Вегас :

Разположен в югоизточната част на пустинята Невада, Лас Вегас е световноизвествен като „Меката на хазарта и развлеченията“. Градът е истински рай за любителите на хазарта и доброто прекарване. В Лас Вегас можете да посетите някои от най-известните казина и хотели в цял свят. Също така можете да присъствате на някоя от многобройните шоупрограми и комедийни шоута. Сред най-известните забележителности на града са фонтаните пред казиното Беладжио, копието на Айфеловата кула, както и световноизвестният хотел „Сизърс палас“. 

9)     Вашингтон :

Столицата на Америка също е един от най-посещаваните градове от туристите. Забележителностите, които могат да се посетят там са: Белият дом, паметника на Вашингтон, мемориала на Линкълн, много музеи и паметници.

10)  Сан Диего:

Разположен е в най-южната част на Калифорния, в непосредствена близост до границата на САЩ с Мексико.

Голяма част от атракциите на града са великолепните плажове и културни музеи.