БГ | EN

Second job at Work and Travel

Съвети как да си намериш втора работа по време на студентската си бригада:

Несъмнено едни от въпросите, които задават студентите преди да заминат по програмата Work and Travel USA  е как да си намерят втора работа и дали е възможно.

Незнам дали има студент, който да е заминал на бригада в САЩ и да не е успял да започне втора работа, а ако има такъв то трябва да го обявим за най-големия карък.

Търсенето на втора работа става много лесно, но трябва да си много упортит. Всеки ден трябва да ходиш и да питаш по магазини, ресторанти и хотели дали си търсят сезонни работници. Понякога това  е доста досадно нещо, защото след няколко отказа можеш да се отчаеш, но продължавай да опитваш. Ако днес не са имали нужда от теб, то утре може да бъде твоят ден.

Винаги търсенето на втора работа е по-приятно с приятели, но ако работодателите имат едно свободно място могат да не ви го дадат, защото сте няколко човека.

Когато отивате да си търсите работа бъдете спретнати и чисти, за да можете да направите добре впечатление. Както гласи стара българска поговорка „ по дрехите посрещат, а по ума изпращат”.

Понякога на местата, на които търсите работа могат да ви накарат да попълните ApplicationForm, за това е добре да носите със себе си химикал и да попълните Application Formведнага, защото после можете да забравите къде да я занесете.

Добре е да сте си купили телефон преди да започнете да търсите работа, защотото някои от работодателите могат да ви поискат телефонен номер, на който да се свържат с вас, ако се освободи работно място. Ако пък не искате да си вземете телефонен номер, можете да ползвате на ваш приятел, с който сте се запознали или отишли на студентската бригада.