БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

КУРСОВЕ ПО ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК/ИТАЛИАНСКИ + МОДЕН ДИЗАЙН В МИЛАНО

Държава: Италия
Град: Милано
Езиков Център: Курсове по италиански език/италиански + моден дизайн в Милано - Linguaviva Educational Group
Възраст: 18+
Подробности:

Linguaviva Educational Groupотваря своето първо училище през 1976г. във Флоренция с идеята да окуражава не просто изучаването на италиански език, а опознаване на италианската култура и история. Центърът работи с училища в Флоренция, Milan, Lignano, Shanghai и Tokyo.

Милано е елегантен град,с трилентови булеварди и красива архитектура. С близо 2 милиона души население, града е не само икономическа, финансова и банкова столица на Италия, но и носи в себе си култура, мода,  дизайн и технологии.

Опциите за настаняване са няколко.

 • Домашен престой при някое приемно италианско семейство с няколко опции за хранене – закуска и вечеря, само закуска или ученикът може да използва кухнята за приготвяне на храна, която сам закупува. Банята е обща, но също има и опция за самостоятелна баня. Минималният престой е 2 седмици. Самостоятелни или двойни стаи. Минималната възраст за тази опция е 16 години.


 • Общ апартамент, в който ученикът наема единична стая или двойна ако са двама ученика пътуващи заедно. Банята и кухнята са общи. Минималният престой е 2 седмици. Минималната възраст за тази опция е 18 години. В цената се включва газ, вода, ток и тн.

 

 • Самостоятелен апартамент за напълно независими ученици. Минималният престой е 1 седмица. Минималната възраст за тази опция е 18 години. Апартамента е за 1 или 2 човека и е напълно обзаведен. Газ, ток и вода се заплащат допълнително

 

 • Общежитие – единични и двойни стаи с модерно обзавеждане. Всяка стая има легло, гардероб, бюро, столове, етажерки, баня с душ и климатик. Почистване на стаята веднъж седмично. Има ресторант на самообслужване, общо помещение с телевизор и видео игри, фитнес и перални помещения. Минималната възраст е 18 години. Минимална продължителност на престоя е 1 седмица.

 

 

За курсовете:

 • Стандартен курс – ориентиран е към развиване на вербалните и  писмени умения. Курсът включва 20 уроци на седмица, 4 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути; Продължителността е минимум 2 седмици с 12 студента.

 

 • Интензивен курс - ориентиран е към развиване на езиковите умения в професионалната и културна сфера на живота; Курсът включва 30 уроци на седмица, 6 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути;

 

 • Свръхинтензивен –  предоставя възмоцността да се съчетаят стандартния курс и индивидуални уроци. Курсът включва 30 уроци на седмица, 6 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути

 

 • Следобеден курс – ориентиран към хора, които не се интересуват от интензивните курсове или нямат достатъчно свободно време;  4 урока на седмица,  с продължителност 45мин.  Продължителността е минимум 2 седмици с 12 студента.

 

 • Индивидуален – 20, 30 или 40 часа на седмица от 4 до 8 урока на ден. Всеки урок е с продължителност 45 минути. Продължителността е минимум една седмица.

 

 • Италиански език с мода и интериорен дизайн – 20 урока на седмица, 4 урока на ден сутрин. Всеки урок е с продължителност 45 минути. 10 урока на седмица по моден дизайн в следобедните часове. Всеки урок е с продължителност 45 минути.  Продължителността е минимум 4 седмици

 

Престоят в Милано включва още:

 

 • Посещение на исторически забележителности като Duomo, Castello Sforzesco, Pinacoteca di Brera, Pinacoteca Ambrosiana, Palazzo Reale, Museo del ‘900, Da Vinci’s Last Supper.
 • Прожекции на италианско кино в училището
 • Организирани екскурзии и разходки из околностите, веднъж седмично целодневна екскурзия, която е обикновено в събота, а през седмицата има полудневни екскурзии до интересни места.