БГ | EN

Лято 2022 на Martha's Vineyard

Решението ми да замина на студентска бригада в САЩ несъмнено е най-доброто в живота ми досега. Още от малка знаех, че искам това да ми се случи, но не очаквах преживяването ми там да се окаже толкова значително и обогатяващо. Заминах без страх и положително настроена, което със сигурност ми помогна да се справя с всяко изпитание. 

Работих на пристанището в Едгартаун - едно от най-посещаемите градчета на острова, в Ice Cream and Candy Bazaar, което ми носеше огромно удоволствие. Няма по-хубаво от това да ходиш с желание на работа и да срещаш различни колоритни личности всеки ден. Така научих, че американците са топли и приветливи хора, които са отворени към чужденците и са готови да се притекат на помощ. Създадох ценни приятелства с хора от цял свят - Румъния, Латвия, Тайван и разбира се, САЩ. В свободното си време не пропусках да посетя красивите плажове и да се насладя на спиращите дъха гледки, които предлага Martha's Vineyard. Островът чудесно съчетава в себе си спокойни кътчета и достатъчно възможности за развлечение, така че гарантирам, че там няма скука. 

Разбира се, имаше и трудности и не всичко се получаваше от първия път, но това само ми помогна да стана по-самостоятелна и отговорна и се гордея с това, което постигнах и научих. 

Последните 2 седмици от бригадата ги отделих за екскурзия из страната. Посетих някои от най-известните дестинации като New York, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Grand Canyon, Horseshoe Bend и Santa Monica. Всяко едно от тези места притежава собствен уникален дух и внушително усещане, което наистина оставя отпечатък у теб за дълго.

За мен Work and Travel в САЩ беше преживяване, което не прилича на никое друго. Съветът ми към всеки, който се колебае дали да се впусне в това приключение, е: Запиши се сега и дерзай! С каквото и да се сблъскаш по време на твоята бригада, то ще е временно и докато се усетиш ще стане време да се прибереш у дома. Нямаш нищо за губене, затова гледай позитивно, наслаждавай се на всеки миг и посети местата, за които винаги си мечтал. Много по-красиво е отколкото на снимките!