БГ | EN

Приключение на Западното крайбрежие - част 2

Първата спирка след като кацнали на Западното крайбрежие бил град Сан Франциско. Отишли до моста Golden Gate, след това посетили, Japanese Tea Garden, както и пристанището на PIER 39, където хапнали вкусна мексиканска храна. Когато отишли да видят известната улица Lombard Street, Христина сподели, че останали много изненадани. Докато се разхождали видели снимачен екип и певец, който снимал клип към песента си, но за жалост не могли да го разпознаят. По време на обиколката си из града се возили на така известната San Francisco Cable Car. Било голяма атракция за всички туристи, защото се качвали и слизали почти в движение, а и буквално им се наложило да висят от превозно средство. След това посетили шоколадена фабрика и хапнали много вкусен шоколадов крем-сладолед. Имали и обиколка с ферибот на острова, на който се намира известният затвор Алкатраз.


След това отпътували за Лос Анджелис. Когато пристигнали първо посетили градчето Санта Моника и ходили на плаж. Успели да разгледат Алеята на славата, Бевърли Хилс, знака Холивуд. Но най-вълнуващото, според Хриси, било посещението в Universal Studios Hollywood - „Сякаш влизаш в страната на чудесата”. Там прекарали цял ден и видели какви ли не атракции - гледали 7D кино, посетили възтановка на ‘Барът на Мо’ от ‘Тhe simpsons’, пили Butter Beer. Но най-интересна и вълнуваща била обиколката с влакче, на която минавали през пресъздаването на различни сцени от известни филми. „Буквално влязохме във филма!” Станали участници в „Бързи и яростни” и били заобиколени с холограми на главните герои. Също така били в джунгла като от филма „Jurassic Park”, където 3D динозаври „ги нападали”. След това се озовали на снимачната площадка на сцена от „еметресение в метрото”, което било много реалистично. Накрая на деня гледали водно шоу и били заредени с много емоции.


Следваща спирка - Вегас! Предстояли им 5 дни в този вълшебен град. Имали възможността да посетят два големи клуба - единият в Caesars Palace, а другия в Bellagio-Club Hyde и останали много впечатлени от луксозната обстановката. Гледката от клуба била към пеещите фонтани.
Спонтанно обаче им хрумнала идея да си наемат кола и да си направят екскурзия до Death valley. Колата, която наели била БМВ кабрио и заедно със още 7-8 коли тръгнали на своето малко пътешествие. Хриси карала, музика била „на макс” и се забавлявали през целия път. Стигнали до пустинята- Zabriskie point, снимали се, танцували, правили си клипове. „Когато караш 3 часа кола без таван, започваш да осъзнаваш, че кабриото не най- подходящия избор за пътуване из пустинята”. Забравили да вземат и достатъчно вода, а било много сухо и горещо, горивото им намалявало „..наистина си беше приключение”. За щастие, се прибрали към Вегас благополучно.

Вечерта обикаляли с колата из града, защото имали още време да я ползват. Но ето и поредната интересна случка, която ги застигнала. Улисани от многото емоции, забравили, че на следващия ден имат организирана екскурзия до Гранд каньон и автобусът ще ги вземе от хотела в 5 часа сутринта. Въпросът бил, кой ще върне колата от магазин, от който са я взели. Хриси много се притеснила, защото едно БМВ не е никак малка отговорност. За техен късмет, в последния момент разбрала, че колата може да се остави на определен паркинг и ключовете да се пускат в специална кутия, за да може някой служител да отиде и да я прибере от това място. „Голямо притеснение беше. Дали съм оставила колата на правилното място, дали всичко с нея е наред. Все пак след ден се прибирах в България, а в САЩ оставях доста скъпа кола, на напълно непознато за мен място. За щастие, след няколко имейла и едно обаждане от фирмата, от която бяхме наели автомобила ме успокоиха, че всичко е наред с колата. Е, наистина, камък ми падна от сърцето, вече можех спокойно да продължа екскурзията си.”


Последната им дестинация от САЩ бил Гранд каньон. В автобуса се срещнали с хора от цял свят - китайци, виетнамци, индийци. Когато пристигнали, ходили пеша до едно местенце със страхотна гледка към каньона и си направили много снимки. За жалост, не може да се разгледа за един ден „това е нещо огромно, а ние трябваше да се връщаме към България.”


Когато я питахме с какви чувства се връща тя каза следното „О, много смесени чувства. Даже, честно казано, след последните емоции от екскурзията из Щатите никак не ми се връщаше в България. Но наистина съм много заредена, щастлива и удовлетворена от това WAT лято.”