БГ | EN

Приключение на Източното крайбрежие - част 1

Преди няколко дни в офиса ни дойде едно усмихнато и развълнувано момиче, а именно Христина. Беше се отбила да ни види и да сподели част от емоциите си, които е преживяла на второто си WAT лято, с които успя да зареди и нас за дълго.

Ето какво сподели Христина Димова за своето лятно приключение в Америка.

Христина работи за втора година в Cape Cod-Inflatable park. Успяла да си намери и втора работа в хотел - като камериерка, била и помощник барман към заведението на хотела. Както тя сама казва: „Много готин колектив, работих със сърби, супер много веселба беше и изобщо не ме напрягаше работата.”
След края на първата й бригада ходила на екскурзии до Бостън, Ню Йорк и Маями. Тази година обаче й се искало „нещо по-така” и заедно с още няколко приятели решили да си направят по-дълго пътешествие.

Първата им спирка - Голямата ябълка. Тази година си организирали 4-дневен престой в Ню Йорк. Посетили най-високата сграда в САЩ - One World Trade Center, а гледката към града от там била „нещо уникално”. Отишли до Rockefeller center и Еmpire state building. Много се впечатлили от музея Madame Tussaunds и успели да се качат на корабче до Статуята на свободата. Направили си дълга разходка в Central Park, както и снимки пред фонтана, с който започва всеки епизод на един от любимите й сериали „Friends”. Разказа ни как една американка се заговорила с тях и им казала, че не трябва да пропуснат да опитат от прословутия нюйоркски cheesecake, за който десетки хора се редили през целия ден. Христина споделя: „В Ню Йорк много ми хареса. За втора година ходя там, но все още има какво да се види. Да, наистина пътувахме час и половина с метрото, всеки ден, защото нощувахме в Бруклин. А, да... друго интересно нещо, квартала, в който бяхме отседнали, беше еврейски квартал. Всички бяха облечени в костюми, с шапки, а съседските деца, играейки си в двора, бяха с официални дрехи, момичетата с рокли. Сякаш бяха излезли от някой филм.”- с усмивка сподели тя. Колкото и пъти да пътува винаги би искала да се връща в този град. Макар и супер забързаното ежедневие, гъмжащият от хора Times Square, по всяко време на деня, усещането да си там е неповторимо. „Само когато отидеш на това място, може да разбереш защо наричат Ню Йорк - градът, който никога не спи!”


Следваща спирка на Източното крайбрежие - Бостън. Посетили Harvard University и градската библиотека, която я впечатлила с архитектурата и стила си. Хриси разказа забавна случка с омари: Нейната компания, един германец и две китайки решили, че ще опитат прословутите омари, но не къде да е, а в китайски ресторант. Когато им сервирали порциите, никой не знаел как се яде омар и от къде да започне, затова помолили сервитьора за бърз урок. След много опити, които обаче останали без особен успех и много смях, те се отказали. За тяхно щастие в този ресторант сервирали омарите с ориз и любимите им хапки в сладко-кисел сос „..дадохме грешни пари, добре че бяха гарнитурите, за да не останем гладни след цял ден обикаляне. Със сигурност дълго време ще помня тези омари.”

Последна спирка на източния бряг бил Ниагарският водопад. Прекарали почти цял ден там - качили се на корабче, с което влезли към водопада. Доста се намокрили, но било забавно и изпитали супер емоция. Изчакали да се стъмни, за да се насладят и на светлинното шоу, което се организира вечер.
Ето как завършила първата част от тяхното пътешествие из Америка, в края на лятото. След това се отправили към Западното крайбрежие и Лас Вегас - Тhe city of Lights!

Stay tuned for Part 2