БГ | EN

Незабравимо лято, дълги нощи, топли дни, прекрасни изгреви в (не)далечната Америка

Реших го спонтанно, прибирах се от университет, зайче, още първи курс студентка. И си казах: „Не мога да чакам до другото лято, за да замина на студентска бригада! Трябва да е това! Трябва да видя възможно най-скоро САЩ!” И осъзнах още в деня на подписване на договора си: 'Това беше най- хубавото, правилно и съкровено мое желание!'

Пристигнах в Америка, но от адреналин и емоции, дори дългото пътуване в далечната Америка, ми се стори кратко и близко! Работих в малко градче - Корола в Северна Каролина с много туристи. В супермаркет с българи, румънци, молдовци, сърби. ЕХА! Запознах се с много хора! Работих доста, спах малко, забавлявахме се много!

Не бих могла да забравя изгрева! Изгревът там е уникален! На източното крайбрежие в Америка. Голяма островна линия и малко курортно градче. Корола, влюбих се в теб!

Най-хубавото на крайбрежието на Щатите са изгревите! Къщата ни беше с изглед към безкрайния океан и ни предлагаше спираща дъха гледка. И след най-дългите смени, и след най-изморителни дни, и след най - щурите купони, аз и моите нови приятели отивахме на плажа, съзерцавахме изгрева. Не спахме, говорихме си, обсъждахме как там в далечината, на хиляди мили от тук е България! Зареждаш се с енергия, с първите слънчеви лъчи, с позитивни хора и оптимистични мисли, и чак тогава отиваш на работа - Е, това ако не е перфектното лято!

Стана ни традиция през най-забавното и незабравимо лято за всички ни - „Хайде, да посрещнем изгрева!” Никой не можеше да откаже на това предложение. Умората сякаш изчезваше там, потъваше в дълбокия океан. Работихме с желание, с много позитивизъм, с много добри мениджъри американци, които се радваха на нашият авантюристичен дух; които всеки ден ни поздравяха за нашата добре свършена работа; които се радваха на нашите нестихващи усмивки; които ни изпратиха с малка доза тъга и с огромно желание на нашето завръщане.

И смея да твърдя: „Това беше най-доброто лято в моя живот!” Емоции, приятели, спестени пари, незабравими изгреви, посетени желани дестинации, натрупване на опит и още, и още – това е малкото, което може да ти даде Америка!

“Travel and Work”, както аз го наричам, (а не „Work and Travel”) е емоция, която всеки трябва да изпита! И съм убедена, че всеки ще остане очарован от страната на неограничените възможности!