БГ | EN

Първо лято в САЩ и как се сблъсках със Secret Service

На колко си години ? 19год.

За първи път ли участва в програмата Work and Travel?

Да, първи курс съм и с група приятели от Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” решихме да заминем на бригада. Да пробваме късмета си, да натрупаме опит…

Разкажи ни малко повече за твоето лято?

Ами, работех като консултант във фирма за коли под наем. За 3те месеца в САЩ натрупах много experience, срещнах хора от много националности, спестих парички, опознах американската култура, влюбих се в остров Martha’s Vineyard. На работа бяхме събрани група от Източна Европа общо взето – Сърбия, Албания, България и няколко американеца. Изключително доволен съм, че попаднах на това място с моите приятели за моята студентска бригада. Мултикултурната атмосфера на работа беше невероятна. Направих приятелства, които са много ценни за мен. Дори ще посетя няколко от тези нови приятели, мои колеги от САЩ. Едното момче дори учи в Благоевград, но не е българин.

Ще ви разкажа и една интересна случка, която ми се случи през лятото. Както много хора знаят бившият президент на САЩ има къща на острова и прекарва летата си там заедно със своето семейство. Имах късмета да го зърна за малко на централната улица по време на празника на Асоциацията на пожарникарите, дори ме спряха Secret Service на улицата. А самите бодигарди на Барак Обама наеха Форд Мустанг 2018 Convertable от моето работно място, предполагам за самия Обама.

Имах много емоции, изкарах си невероятно лято, спечелих нови приятели, затвърдих си знанията по английски език, повишиха ме на работа и си тръгнах с чувство на тъга, но се надявам, че догодина ще имам възможността отново да посетя острова.

Програма Work and Travel е невероятна възможност за всеки студент да натрупа опит, да намери нови приятели и да има едно невероятно лято, като моето.

Из размислите на Генчо