БГ | EN

Флорида - слънчевия щат и едно незабравимо лято

Лято 2017 е едно от най-хубавите ми преживявания, когато най-после събрах смелост и се впуснах в приключението Work and Travel в Америка - страхотни емоции, нови приятели и незабравими моменти. Веднага след визовото интервю вече знаех, че предстои едно незабравимо лято.

Всичко започна от кацането ми в Маями, когато студентската бригада започна с пълна сила – животът в Америка наистина не спира и не чака. Имах възможността да работя в страхотен екип и повярвайте ми по-важно от това няма. Дори и в най-натоварените моменти се родиха страхотни приятелства, които и до този момент поддържам. Работата в кухнята минаваше бързо и беше много динамична, докато втората ми, тази в търговския център беше още по-забавна – магазинът за сладки неща и пуканки беше любимото ми място. Там имах възможност да се докосна до хората, свободно да комуникирам с тях и да се сблъскам с посетители от всички щати на страната.

Студентската бригада ми предостави емоции, които едно посещение на САЩ не би могло да предостави. За четири месеца успях  да се запозная с културата на страната, да опозная хората, а от друга страна също така и себе си. За мен това беше и един тест – за самостоятелност, носене на отговорност и натрупване на опит.

А най-хубавата част беше пътуването, когато успях да видя толкова много неща, които до този момент не съм имала възможност – от най-южната точка на страната стигнах до най-северната, започвайки от Маями, където още с кацането ми се влюбих в невероятните бели плажове. От там стигнах до Ню Йорк, който наистина трябва да се види поне веднъж в живота с емблематичните си небостъргачи. Следващата спирка – Вашингтон, където са разположени най-важните административни сгради в страната, а след това Филаделфия. Не на последно място стигнах и до Ниагарския водопад – една наистина спираща дъха гледка на границата между САЩ и Канада.

Точно тези преживявания ще оставят спомени за цял живот. Чакам с нетърпение следващата възможност за участие в програмата, защото човек не би могъл да се насити на Америка само за едно лято !