БГ | EN

Интервю с работодателите?!

Аз съм ходила на бригада за две поредни лета, ама да ви кажа адреналина от предстоящо интервю не намалява, дали е визовото или това с работодателите.

От личен опит мога да кажа, че не е много страшно – само очакването и страха преди това не ми харесват.

За самото интервю си сложих един костюм, може и да не сте толкова официални като мен, но мама оказа голям натиск :D но все пак трябва да се покаже интерес, да сме представителни.  Отидох аз в една голяма зала с други хора като мен, тръпнещи в очакване, какво ще стане. Самото интервю беше кратък приятелски разговор, въпроси от рода на : да разкажа малко за себе си – с какво се занимавам/уча, хобита, братя/сестра, защо съм решила да участвам в програмата, какво искам да работя, знам ли нещо за региона за които кандидатствам (хубаво е да кажете нещо)

После дойде моя ред аз да питам, каквото ми дойде на ум, но е по-добре да си подготвите предварително няколко въпроса в главата, че аз лично си забравих всичко което смятах да питам. И така, тук е момента да си кажете претенциите и изисквания, ако имате по – специфични. Работодателя/ представител ви дава оферта и съответно тя се приема или отхвърля. Не съм виждала някой да не е доволен, в крайна сметка предварително всеки си е направил проучване къде може да отиде, какво ще работи, заплащане. И така за 5 минути свършва цялата дандания и си тръгнах с оферта за работа на друг континент за 4 месеца.

Предизвикателството тепърва предстоеше. Оставете другото, ами още едно интервю трябваше да минавам, но за него следващия път ще ви разкажа какво си говорихме, как разсмях охраната и други забавни ситуации.