БГ | EN

Моята студентска бригада в Англия

Стажовете във Великобритания наподобяват студентските бригади в САЩ.

Дестинацията е по - достъпна, по-малко средства са нужни за да заминете, а и се чувствате по-спокойни сякаш, все пак е в Европа.

 Как аз се реших да отида?

 Моя случай беше малко по-различен от тези на моите познати, а и това което правех там беше по-различно. Знаете как свързваме студентските бригади в UK с бране на ягоди, картофи и други селскостопански култури.  Аз бях в сферата на обслужването, което ми даде едно по - различно виждане за цялостния ми престой там. Почувствах се една от тях, ако така мога да се изразя.

Самото заминаване стана много набързо и малко необмислено, честно казано. Но както добре знаем понякога точно малките необмислени решения водят нещо много по-голямо в бъдеще. Тъй като аз съм работила в туристическия сектор за мен беше една възможност да продължа своя трудов стаж в същата посока, като натрупам и международен опит, създам нови познанства и подобря езиковите ми познания по английски.

Спонсориращата организация - TWIN спомагаше през целия процес на кандидатстване за стажа в UK до самото ми заминаване, също така ми предоставиха възможността да запиша курс по английски и накрая да получа сертификат за получените знания.

Да минем към по - интересната част, а именно как е след като отидеш в UK. Ами какво да кажа, има митове и легенди, има и истини :D.

Аз мога да кажа, че си беше предизвикателство, все пак си е друга култура и чужд език. Работих като генерален асистент в един малък семеен хотел, като извършвах всякакви дейности. Не мога да кажа, че ми беше скучно въпреки, че населеното място е изключително малко. В продължение на година и половина откривах нови неща, посещавах места за които само съм чела или съм гледала по телевизията. Какво да кажа друго?

Ако се двоумите – недейте!

Ако ви е страх - адреналина и това да пребориш себе си са едни от движещите сили на света, така че направо се записвайте!

 

Алис