БГ | EN

Историята на една студентска бригада или какво изживях след нея

Ако трябва да съм честна никога не съм мечтала да видя Америка.

Мечтаех за друго, да обиколя златните, стари градове на Европа, да се докосна до миналото. Мислех си, че студентската бригада не може да ми помогне в това ми начинание, но тогава още не знаех колко много греша.

Заминах за Work and Travel програмата 2012 година, почти насила, за да съм с най-добрите си приятели. Бяхме 6 човека, които нямаха представа какво им предстои.

Къде и какво работих няма да ви разказвам, само ще кажа – не беше лесно.

Като в един миг бригадата ни приключи и тогава дойде равносметката, бях събрала пари и силно желание за пътуване. Запознах се с хора от Англия, Полша, Румъния, Чехия, Русия, Франция и бях добре дошла на гости при всеки един от тях. Някои бяха в Америка на Internship, други с H2B визи, a трети като мен на студентска бригада. Обиколих Ню Йорк, видях Ниагара, но истинското приключение започна, когато предприех пътуване до 5 държави, за да отида на гости на новите ми приятели от Work and Travel програмата. До ден днешен поддържам връзка с тях, даже чакам един французин след месец в София. Сърцето ми е изпълнено с обич не към Америка, а към това което ми даде възможност да изживея макар и извън пределите й.

Ваня Начева