БГ | EN

7 полезни съвета за перфектната екскурзия

 Какво по-хубаво от това да посетим мечтаната от нас дестинация след студентската си бригада? Всеки от нас се нуждае от кратка почивка за разтоварване, която дa ни донесе щастие и моменти, изпълнени с усмивки и забавления. Но преди да тръгнем за новото изживяване, ето няколко съвета какво да направим.

 

1. Изберете подходящо място

Екскурзията е идеалният начин за опознаване на нещо ново, но понякога ни е трудно да изберем къде точно да отидем, защото ни се посещават доста места. Например, ако обичате да си похапвате вкусния италиански сладолед и желаете да опитате от тестените изкушения на Италия, посетете столицата Рим, където ще се насладите на невероятните забележителности и ще се пренесете в италианската атмосфера….. Накратко - вашата желана дестинация трябва да отговаря на желанието, бюджета и целта на пътуването ви.

2. Кога да направим екскурзията?

Тук е моментът, в който трябва да решим кога е най-удачно да посетим дестинацията, защото някои места е най-добре да се посетят в точно определен момент. Например, ако искаме да посетим Малдивите, най-добре е това да стане януари или февруари, за да можем да пропуснем студеното и мрачно време у нас.

3. С какво да стигнем до там?

В зависимост от избраната точка ще определим и транспорта. Естествено за по-далечните места ще ни е нужно повече време или просто самолет. Ако пък сме решили да посетим някое градче у нас, колата ни също би ни била от полза. А какво ще кажете за споделено пътуване?

4. Престой

Друг основен елемент от нашето пътуване е това къде да пренощуваме. За младото поколение, което иска да посещава нови места и да се запознава с нови и интересни хора има много оферти за нощувки в къщи и апартаменти на други млади хора, които отдават под наем жилищата си. Разбира се също така има и по-удобен вариант – хотели, мотели и др.

5. Евтина храна

Ако сме тръгнали на почивка и искаме да разглеждаме и изучаваме забележителностите на избраната от нас дестинация, най-удобно за нас ще бъде да направим няколко готови сандвича за из път, да приготвим няколко свежи плодове и тук там сладки изкушения.

6.Какво точно да посетим?

Едва ли всеки от нас знае къде точно да отиде, когато е на ново място и в нова среда. Нали знаете от онези карти на градовете с отбелязани забележителности(пътеводители) , които задължително трябва да се посетят?.... еее, те са от доста голяма полза за „новите в града”. Друг вариант е да потърсите екскурзовод, който да се занимава изцяло с вас и да ви развежда навсякъде, но това понякога ни излиза доста скъпо.

7.Какво да вземем с нас?

Багажът е едно от основните и най-важни неща за нашата почивка. Започваме с най-необходимите неща- пари, документи и телефон. Най-труден понякога се отказва изборът на дрехи, защото времето винаги може да ни изненада. Трябва да подберем внимателно дрехите си според сезона и климата. Козметичните неща също са важен елемент за една екскурзийка.

Най-важното за една почивка, което трябва да вземем със себе си - това е доброто настроение и положителните емоции. Усмивките са неизменна част от багажа ни за една перфектна екскурзия.