БГ | EN

Моето трето WAT лято

Всеки, който е опитал приключението Work and Travel и е останал доволен, се впуска в него отново. Така се случи и с мен. Толкова много ми хареса да прекарвам летата си в Америка, че не се и замислих дали да се включа за трети път в това предизвикателство. 

Записах се за програмата веднага след прибирането ми от Мъртъл бийч след лято 2016.

Там срещнах изключителни хора и създадох приятелства, които надявам се, ще продължат и занапред. На всички много ни хареса да живеем и работим заедно.  Да живееш с още 9 човека, непознати дотогава, в голяма къща, е изключително забавно.  Работихме на различни места и всеки имаше някоя история за разказване вечер, когато се събирахме в квартирата.

За лято 2017 решихме същата компания да се върнем в Мъртъл бийч. Живях със същите момичета, всичко беше много по-лесно и приятно, защото вече бяхме прекарали цяло лято заедно и се познавахме.

Новото за мен през това лято беше работата ми. Бях сервитьорка в Японски ресторант.

Нямах опит като такава, затова, както се казва, всяко начало е трудно. Такова беше и моето, но работата ми беше изключително интересна и  лесно свикнах с всичко, което до тогава беше непознато за мен. Колегите ми бяха уникални, винаги беше забавно на работа. Бяхме събрани от цял свят – Русия, България, Индонезия, Мексико, Румъния и още страни. Всеки, който срещнах там, ме научи на нещо. Да работя с клиенти ми хареса и ми даде много – подобрих и доразвих своите знания по английски език и срещна ме с хора, толкова различни от мен, станах по-комуникативен човек.

Ресторантът беше японски стил- с  така наречените  Hibachi маси , които имат грил и готвачът приготвя храната пред клиентите, правейки шоу с палене на огън и различни номера. Не бях виждала такива до сега и ми беше много интересно и забавно да работя там.  Освен това в ресторанта предлагахме и различни видове суши, които са много популярни като ястие там.

По време на лятото мениджърите ни организираха събирания за целия персонал на ресторанта, на които си изкарвахме много забавно.

Освен работата, намирах време да ходя на плаж, дори и рядко, да излизам вечер със съквартирантките ми. Организирахме си Български партита, на които купонясвахме до сутринта и за които сега си спомням с усмивка.

Както всички до сега, и третото ми лято в Америка мина неусетно, в работа и забавление. Накрая на сезона, беше изключително тежко да се разделя с колегите си. Когато се срещаш всеки ден с определени хора и работата с тях ти е толкова приятна, те стават като твое семейство. Сбогуванията винаги са трудни и неприятни, но се разделихме с  обещанието, че някой ден ще се срещнем отново.

За екскурзия този път избрахме Маями – място за плаж, купони и заслужен релакс след цяло лято работа.  Бяхме там само за три дни, но иключително много ми хареса, понеже беше много различно от всички места, които посещавах след останалите ми лета в Америка. Според мен е от местата, на които задължително трябва да се отиде.

Така с много усмивки и само положителни емоции, останали в мен, приключи моето трето WAT  лято. Не знам дали ми предстои друго, но мислено аз много често се връщам с топли спомени към  месеците, които прекарах в Америка, опознавайки света, и за които съм благодарна на съдбата !