БГ | EN

Заслужава ли си да отидем на бригада в Америка?

Много от младите хора в България често са объркани и в дилема за това какво да правят със своето бъдеще и нямат ясна представа за това какво да правят докато следват, а и след това. Често си задават въпроси от рода на: Нужно ли е сега, докато следвам, да започна работа? Трябва ли да разчитам изцяло на семейството ми, което да ми помага финансово? Трябва ли да съм по самостоятелен?... и още куп други въпроси. И ако се позамислим ще разберем, че да работим докато следване има много позитивни страна, стига това да не пречи на учебния процес. Ето защо студентската бригада в Америка, която можем да предприемем само докато сме студенти, и която се провежда по време на лятната ваканция е нещо, което всеки студент трябва да реализира поне веднъж по време на своето студентство. 

Какво е това? Заслужава ли си да отида?

Бригадите в Америка са възможност и начин да се запознаем и да разберем много нови неща. Това е една инициатива, която всеки, който желае да научи и да се опознае с по-голямата част от света, е добре да предприеме. Студентската бригада е възможност за ново начало, ново приключение, ново АЗ! Програмата Work and Travel in USA има много плюсове. Самото изживяване, приятелствата, които се създават, нещата, които се виждат и увереността, че можем да се справим дори и без помощта на родителите си, всичко това оставя един дълбок и траен спомен в живота ни.  

Аз също съм от онези объркани студенти, които не знаят какво да правят в бъдеще, но със сигурност знам едно – Искам да посетя Америка! Искам да изживея всичко от програмата Work and Travel. За мен това ще бъде една огромна възможност, за да променя мисленето и вижданият си за света и за хората в него. Имам сестра, която беше в Америка именно по тази програма и тя ми е разказвала  за това, което е видяла и преживяла.  И дори нееднократно е казвала, че ако има възможност би върнала времето назад, отново да изживее това приключение. За нея това е било едно предизвикателство, което е оставило траен спомен и е повлияло изключително много на живота й. Опознавайки хората, с които е работила, традициите и културата на американското общество, тя е изградила своето виждане за Америка. Запознала се е и с много студенти от други държави, участници по същата Work and Travel програма, и е създала приятелства, които поддържа и до днес. Преживявания, посетени места и забележителности, които никога няма да забрави.

Аз видях Америка през нейните очи. А сега, когато и аз съм студент и дойде и моето време, в което да отида, да видя и да сбъдна „MY AMERICAM DREAM”.