БГ | EN

Моето първо лято в Америка

   Дълго се колебаех дали да прекарам лято работейки в далечно виждащата ми се Америка, но бързо се реших, взех успешно виза и дойде времето за заминаване. Стегнах багажа, хванах самолета и първата ми спирка беше Чикаго. Имах възможността да прекарам там три дни и да разгледам града обстойно. Може да си представите колко зашеметена бях след като това беше първото ми ходене в Щатите. Останах доволна от разходката си. Разгледах Зоопарка, както и най-високата сграда, която се намира в Чикаго, видях и така известното ‘’Бобче’’. Беше забавно и изтощително, тъй като вървяхме по 10 часа на ден в желанието си да видим повече и повече.
 
    Дойде времето да се отправим към мястото, на което щяхме да прекараме работейки цялото си лято. Мястото се намира на брега на Мичиганското езеро и е предпочитан резорт за заможните хора от Чикаго и околностите. Градчето се казва Систър Бей. Може да се каже, че там съм виждала едни от най-прекрасните залези в живота си. Приказно място с плажна ивица, горички, много ресторантчета, магазини и малки хотели.
Мястото, на което работих беше местният Яхт клуб. Работата ни беше като камериерки и от време на време слагаха някоя от нас на рецепцията. Собствениците и мениджърите ни бяха осигурили безплатна квартира. Всяка една от нас имаше собствена стая,както и общо помещение с кухня и голям хол. Работата не беше трудна, но все пак имаше и изморителни дни.

   Не след дълго си хванах втора работа, отново като камериерка и там също срещнах позитивни и добронамерени хора.Така мина цялото лято на 2015 година. Работейки, забавлявайки се с приятелите, които срещнах и до днес поддържаме връзка. Останах изключително доволна. След като се прибрах в България, реших, че трябва да се впусна в това приключение наречено ‘’Work and Travel’’ още веднъж.