БГ | EN

Хавай в Аляска

    Представете си, че се намирате в най-северния щат, а именно Аляска. А сега си представете Хавай!....  Първата мисъл, която може да Ви хрумне е :
„Какво пък общо може да има Аляска с Хавай? Топло и студено ?!” 
Е.. Има общо ! Градче, в което се срещат високите планини със синия океан. Градчето, което се казва Сюлърд и се намира в сърцето на един от най-красивите, диви и непокътнати национални паркове – Kenai Fjords National park.В парка има повече от 40 ледника, някои от които са достъпни за посещение с круизни корабчета или  чрез разходка пеша по пътеки водещи до тях. И единият и другият вариант предоставят невероятни гледки, срещи с животни в естествената им среда, а именно китове, косатки, тюлени, мечки, лосове, орли и още много от разнообразния животински свят. Освен тези приятни срещи, също ще може да се насладите на горските боровинки, които там са ОГРОМНИ и ужасно вкусни. 

   Та да си дойдем на думата за Сюлърд…На където и да се обърнеш виждаш зелени върхове, водопади и глетчери. Градът е един от най-старите в Щата Аляска. Местните казват, че началото на най-северния Щат започва именно от това градче. Сюлърд предоставя най-различни занимания на своите посетители.Можете да започнете от плажа и да достигнете до ледниковите езера, от местата за бързо хранене до луксозните ресторанти, но най-важното е, че където и да се намирате в града, гледката навсякъде е неописуема.

   През лятото градът е пълен със студенти от цял свят, които са по програма ‘’Work and Travel’’. Предоставя им се работа като камериерки, готвачи, сервитьори, продавачи в най-различни магазинчета за дрехи, сувенири, бижута и други. Много от младите хора избират студентската си бригада там, именно защото заплащането е добро, а мястото предразполага за изкарването на едно незабравимо лято.
Местните хора са дружелюбни и приветливи. Много от  тях се изхранват от риболов, а някои са рейнджъри в парка или предлагат екстремни занимания като: разходка до глетчери с хеликоптер, каране на шейни с кучета, наблюдения на китове или мечки, каране на каяци сред ледовете в океана, тролеи в гората и други, разбира се стига на човек да му стиска.