БГ | EN

Краят на едно незабравимо лято и началото на един вечен спомен

                 Колкото и да е прекрасно лятото по време на програмата Work and Travel, всеки е нетърпелив да дойде времето за пътувания. Сега имаш възможността да посетиш всички онези места, които си гледал по филмите и тайничко си си пожелавал един ден да бъдеш там. Това е най-прекрасният подарък, който програмата Work and Travel може да ти предостави.

                Мечтата на много от студентите е да отидат в Ню Йорк сред зашеметяващите сгради, безбройните забързани тълпи, летящите автомобили по пътищата. Какво обаче ако два дена по-късно разбереш, че всъщност мечтата ти е била мааалко по на север – Ниагара. Няма думи, с които да се опише красотата и магията на това място – просто трябва да се посети. Истински са думите на Алеко Константинов: „Който може, нека опише тази картина; който може, нека я фотографира, нека я нарисува!... Аз не мога.”Величествеността на водните талази, които се изспиват буквално пред очите ти, те оставят без дъх и не искаш да си тръгнеш от това място. Разхождаш се, спираш се, уж за малко да погледаш, а все така оставаш загледан и искаш още поне 5 минутки, както сутрин, когато не ти се става от леглото.

                Самата Ниагара представлява група от водопади, разположени на границата между САЩ и Канада. Образно са разделени на 3 части: Подковата (Horseshoe), Американски водопад и един по-малък Брайдъл Вейл (Bridal Veil). Истинско преживяване е да се качите на корабчето “Maid of the Mist”, който ви отвежда в непосредствена близост до водопадите. Ще се окажете облечени в симпатични дъждобрани, мокри до кости, но щастливи до небето. Можете и да видите водопада отзад, преминавайки през прокопани тунели, които ви отвеждат точно зад падащата вода. Днес Ниагарските Водопади са безспорно топ туристическа дестинация за милиони пътуващи от цял свят и със сигурност перфектният завършек на твоята студентска бригада.

                И сега, когато правиш планове за лятото, не забравяй и тези след него. Запиши се сега за Work and Travel 2017, избери най-добрата оферта и започни да сбъдваш мечтите си!