БГ | EN

Ползите от студентската бригада в САЩ

    Тази година отново реших да замина на бригада в САЩ. Участвам в програмата Work and Travel USA за трети път и мисля, че това беше най- правилното решение, което някога съм взимала. Тук мога да дам съвет на всички първокурсници и всички останали, които все още се колебаят дали да заминат, че това е възможност, която не трябва да се изпуска.
   
  Когато за първи път заминах бях на деветнадесет години, много несигурна и дори малко уплашена. Америка за мен беше мечта. Бях си изградила представата за тази държава предимно от американските филми. Е, много по- различно е. Много по- вълнуващо и магнетично. Само хората, които са ходили, могат да разберат какво имам в предвид. Животът ми там е различен. Всичко се случва непланирано и живееш за момента. Благодарна съм, че нямах мобилен интернет, за да се насладя на всеки момент и да общувам с хората на четири очи. Хората там са много по- отворени и ти дават възможността да се впишеш за нула време.

     Лично аз смятам, че бригадата в Америка те обогатява както културно, така и парично. Сега, след третото ми прекарано лято в САЩ, мога да твърдя, че това бяха едни от най- образователните ми моменти.  Мога да кажа, че за 4 месеца, научих толкова, колкото за 12 години в училище. Разликата е , че тези неща ги няма в учебниците. Те се учат с практика. Прекарвайки  лятото си там, опознах себе си, открих неща, които ме вълнуват и ми доставят удоволствие да правя, срещнах изключителни хора, които в последствие станаха мои близки приятели. Научих и това, че полагаш ли усилия, успехът не закъснява.  Станах по- амбициозна и сигурна в себе си. Знам, че всичко е възможно, стига да го искаш силно и да се стремиш да го постигнеш.  Повече от щастлива съм, че работих, живях и пътувах из страната на неограничените възможности