БГ | EN

На студентска бригада на остров Martha`s Vineyard.

Само на два часа от Бостън, в слънчевия Масачузец се намират градовете Oak Bluffs, Edgartown, Vineyard Haven. Те са сърцевината на един океански оазис, намерил своето място до полуостров Cape Cod. Една от най- известните work and travel дестинации, на източното крайбрежие, предоставя възможности не само за безспирна работа, но и съчетава в себе си спокойствието и красотата на един истински рай.

Всеки който е бил на студентска бригада е видял нещата по различен начин, но няма човек, който да е отрекъл очарованието на това място. Една общност незаключваща колите и къщите си, дала на себе си увереността, че всяка къща в горите на острова е най- безопасното място в света.

Ще разкажа малко за няколко от най- известните места на острова:
Gay Head cliffs, Aquinnah – най- западната точна на острова е може би най- красивото място, избирано от мнозина за сватби и специални поводи. Красиви скали, безброй цветове и плажове, скрити от очите на незнаещите за тях – Moshup Beach и Philbin Beach.

Menemsha Beach – мястото, което е отредено за всеки залез на острова- туристи, студенти, но  и местни прекарват най- красивите часове на деня на това място. Който посети това място задължително,  трябва да опита прословутия сандвич с омар.

Chappaquiddick – неразделна част от Мартас Винеярд. На 1 минута с ферибот от брега на град Edgartown се намира този прекрасен остров. В най- далечната му точка се намира плаж East Beach, който от ранни зори приема десетките рибари, а за хората, които търсят силни усещания предлага каране по пясъка с джипове. Както и се досещате, дори за хората, които търсят спокойствие има нещо скрито – градини Mai Toi, намиращи се точно преди плажа.Един истински оазис, зелен, красив и сякаш изваден от книга на велик японски поет. Без такса за вход и без определено време всеки може да посети това място,  да седне и да се полюбува на екзотичните цветя, дърветата дошли от далечни страни и да усети, че времето наистина е спряло и нищо друго не съществува.

Lucy Vincent – плаж, безкраен, с изключително красиви каменни образувания и фигури, можещи да накарат всеки да ахне. Използвани за снимки или най- добрата сянка, те седят гордо и посрещат всеки мечтаещ да се наслади на южния океански вятър. 

Long Point – повече от 3 километра пътеки, минаващи през гори и езера, стигат до плаж, който дава дом на защитени растения и животни. В този резерват всеки може да се наслади не само на прекрасния, дълъг плаж, но може и да избере и някое от езерата, които са непосредствено до морския пясък.

Menemsha Hills Reservation – двучасова разходка, през гори и места за отдих, до една от най- впечатляващите гледки на острова.

South Beach – в близост до Edgartown, това е един от най- популярните плажове на острова. Лесно достъпен за всеки, той може да предложи красотата на бурното море и големите вълни. Отново езера се крият зад пясъчните дюни и подканят всеки да се разходи и да остави мързела настрана.

Островът е събрал повече от 15 уникални плажа, които предлагат за всекиго по нещо.
Съветвам всеки, който избере това място за студентска бригада от отдели поне 3, 4 дена, за да може да разгледа и да се наслади на красотите на този остров. Work and Travel е програма, която трябва да съчетава в себе си работа и удоволствие, а какво по- голямо от това да се насладиш на природата.