БГ | EN

Едно пътуване до Мачу Пикчу, Перу

Далечната 2012 година беше последната ми студентска бригада, последното ми пътуване, което беше нужно, за да съм сигурна, че искам да обиколя целия свят.

Без много мислене 2016 година реших да посетя Перу, страна много различна от всичко, което съм виждала. Сравнявайки я с Америка, с хората които съм се запознавала на бригадите в САЩ, мога да кажа, че попаднах в един коренно различен свят.

За Перу мога да разказвам много, но това което се запечата трайно в съзнанието ми е Мачу Пикчу. Едно място, което с магията и отдалечеността си може да накара всеки да затаи дъх и да остане безмълвен за дълго.

Пътуването до там беше повече от дълго, от Лима, столицата на Перу ми трябваха, един самолет, автобус, влак и няколко часа пеша. Всеки километър ми доказваше колко прекрасно място е Перу, колко важна част е от Южна Америка.

Една от най- известните влакови линии в света е тази която отвежда туристите до Агуас Калиентес, градче в подножието на Мачу Пикчу. От там на 2 часа пеша или кратък автобус се стига до входа на националния обект.

Тази дестинация е една от най- посещаваните, но вратите отварят в 6 сутринта, когато е почти празно и човек може да се наслади на спокойствие и уединение.

За да се разгледа Мачу Пикчу е нужен цял ден и много сили, но определено няма как някои да остане разочарован.