БГ | EN

За Москва

Град като Москва може да ти даде много. Още с първите стъпки по „Червения площад” дъхът ти спира от заобикалящата те красота. Това е място, за което всеки знае и мечтае да посети. Той е най-старият, централен площад на Москва и името 'Червения площад' няма нищо общо с комунизма, а произлиза от думата 'красный', което някога е означавало 'красив'. Край него се намират катедралата Василий Блажени, Кремъл, Мавзолеят на Ленин и други забележителности на руската столица.

wat

Когато решиш, да се разходиш със сигурност няма по-красива улица от „Арбат“. Тя е живописна пешеходна улица в центъра на Москва и е сред най-старите и известни в града. Поради многото уникални исторически сгради и известни артисти, живели и работили там, днес „Арбат“ представлява важна туристическа атракция.

 

Ако искаш да си починеш и да се налюбуваш на разнообразни животински видове може да го направиш в зоологическата градина. Тя се намира в центъра на руската столица и е една от най-големите в света. Това е най-старата зоологическа градина в Русия, създадена през 1864 г. На територията на зоопарка се намират Пресненските езера, като Голямото езеро е запазено във вида си, в който е било при създаването на зоопарка през далечната 1864.

WAT

 

Това е само капка в океана, която може да се разкаже за Москва. Оставяме на теб да разкриеш тайните на този невероятен град.

П.П.Благодарим на нашия нов приятел Юри, който се опита да ни покаже голяма част от Москва за малкото време, което имахме.