БГ | EN

Моята история в Америка

Всичко започна в един ветровит октомврийски ден, в който получих брошура с написани оферти за работа в Америка. Прозвуча ми интересно и реших да се поинтересувам за какво точно става въпрос. Отидох в офиса и разбрах, че това е нещото, което искам да правя следващото лято. Останалите 6 месеца бяха просто няколко подписани договора и визово интервю.
Мястото, на което бях, се нарича Уисконсин Делс в щата Уисконсин. Полетът ми беше с прекачване през Амстердам, Холандия. Самолетът кацна в Чикаго, Илинойс около обяд. Привечер вече се намирах в Делс. На следващия ден се срещнах с работодателя си и той ме разведе в парка, в който щях да работя - най-големият аквапарк в Америка – Noah’s Ark (Ковчегът на Ной). Показа ми какви са ми задачите като касиер и как трябва да говоря с клиентите. Всичко ми изглеждаше супер и работех с удоволствие. Запознах се с други студенти от целия свят – България, Америка, Турция, Русия, Украйна, Тайланд, Китай, Колумбия, Еквадор, Румъния и Нигерия. Мениджърите ми бяха двама американци на по 19 години и с времето ми станаха много близки приятели. Всичко в Америка беше различно за мен – пазарувах си сам, готвех си, чистих си, прах си дрехите, мих си чиниите и много други задачи. Уисконсин Делс е малко градче с население около 3000 постоянни жители, но е световна столица за аквапаркове. Разстоянието до работното ми място беше около 2 мили и нямаше транспорт, единственото придвижване беше с велосипед. Касиерството ми допадаше, работата ми се стори лека и приятна, защото цял ден се комуникира с хора и се работи с пари. От време на време помагах и като спасител. Като изключим голямата жега през юлските дни и ветровитите дни в началото и края на сезона, времето беше топло и приятно.
Нямах по-интересни и увлекателни истории – всичко беше работа,партита и спане. Направих си екскурзии по целия щат Уисконсин. Също така ходих до Милуоки, Минесота и три пъти в Чикаго. В Чикаго се качих на сграда, наречена Уилис Тауър. С асансьор се придвижваш до 103-тия етаж и се вижда почти цялото Чикаго от там.
Тази екскурзия не само ми позволи да опозная културата и обичаите на много други народи, но и да усъвършенствам уменията си за комуникиране на английски език. Също така ми се отрази добре и факта, че се отделих за няколко месеца от семейството ми и роднините ми. По този начин се изгражда силния характер.