БГ | EN

Моето пътуване до Америка

Всичко започна с мечтата за Америка, виждайки големия и динамичен град, красивите кътчета и пищните празници по филми, клипове и картинки.
Всичко, което виждах там ме вдъхновяваше и мотивираше да предприема тази стъпка, стигайки до един от офисите за Work and Travel USA.
След известен брой консултации моят приятел и аз се запознахме с условията, записахме се и с трепет очаквахме приключението „Америка” да започне. Твърде много мога да кажа, но няма как да го събера само на страница.
Полетът, пристигането, работата, пътуванията, традициите, емоциите, запознанствата с нови хора и непознати места, станах част от всичко това и не бих го заменила за нищо на света.
Работата ми беше в сферата на туризма и по-точно в хотел, а мястото – Оушън сити в щата Мериленд.
Позицията ми-камериерка.
Дейността ми - да помагам на гостите на хотела, да се грижа за техните нужди, да им помагам при нужда и да ги карам да се чувстват уютно и приветливо.
Най-хубаво бе в Ню Йорк. Заминахме в началото на септември - група българи от около 40 човека, а пътят беше около 6 часа. Пристигнахме рано сутринта.
Първата спирка бе Статуята на свободата – величествена гледка на монументална постройка, уникално чувство. Гледахме, снимахме се, възхищавахме се и слушахме историята за сградата. Посетихме също Empire state building, Top of the rock, Central Park, Пето авеню и още много известни места, разбира се, всяко от което със своята идентичност и история. Няма как, разказвайки своята история, изцяло да пресъздам преживяното и видяното, но тези които вече са били, знаят за какво говоря, а на тези, на които им предстои, мога само да кажа, че няма да съжаляват и всяко едно място, на което ще отидат, ще си струва!
Преживяването „Америка” е невероятно и със сигурност бих го повторила.