БГ | EN
ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ

Work and Study in Canada

English Coop Program, известна още като „ECP”, е  създадена за тези от вас, които искат да учат и същевременно да работят. Програмата съчетава обучение по английски и платена работа в сферата на туризма и хотелиерството. Един от плюсовете на курса в Канада е практическата част, която позволява упражняването на езика в реални условия и в типична англоговоряща среда.  Практическият компонент е много важна част от цялостната идея на програмата, защото представлява половината от продължителността на целия престой. Курсът предлага две опции: Full Service и Basic service. 

English Coop Program – Full Service

Изисквания:

 • Виза – участниците трябва да получат виза C30, която им дава разрешение да работят и да учат, това става посредством писмо, изпратено от Tamwood.
 • Възраст – минимум 19 години 
 • study permit + work permit + опит
 • Средно ниво на английски език
 • Интервю по skype с Go International
 • Записване и крайни срокове – за летния период документи се подават най-късно до Март; за зимния период документи се подават най-късно до Август
 • Минимална продължителност на програмата – 16 учебни + 16 работни седмици има вероятност и за 12 седмици, но трябва да се попита допълнително)
   

Какво предлага програмата:

Classic structure предполага завършване на езиковите курсове преди започване на работа. Обучението може да се проведе в Toronto, Vancouver или Whistler, или и на трите места

Sandwich structure е вариант на класическата. Тъй като много от предлаганите възможности за работа са сезонни, са определени начални и крайни дати. В зависимост от пристигането на участника езиковите курсове могат да бъдат разделени на два периода. Обучението може да се проведе в Toronto, Vancouver или Whistler, или и на трите места. 20% намаление ще ползват тези от вас, които изберат Toronto.

Работни оферти в: хотели (front desk, housekeeping, bell person, maintenance); летни и зимни курорти (rental shops, gift shops, cashier, cafeteria attendant, lift operator, ticket agent, snow-maker, transportation, guest services, rental repair, tour guide); ресторанти (server, busser, dishwasher, prep cook). Позициите са достъпни в определени периоди.

Заплащане на всеки две седмици: $9.40-$13 CAD на час

Учениците имат право да работят точно толкова, колкото учат т.е. имат равен брой часове на обучение и работа
Докато се обучават, децата имат възможност да избират между приемно семейство и това сами да си намерят жилище.
По време на работния период повечето работодатели осигуряват жилище за персонала. Наемът е от $9-$12 на ден и се удържа от заплащането
Подкрепа по време на престоя

English Coop Program – Basic Service

Изисквания:

 • Виза – участниците трябва да получат виза C30, която им дава разрешение да работят и да учат, това става посредством писмо, изпратено от Tamwood.
 • Възраст – минимум 19 години
 • study permit + work permit
 • Няма интервю по skype с Go International
 • Записване и крайни срокове – документи се подават поне 3 седмици преди заминаването
 • Минимална продължителност на програмата – 12 учебни + 12 работни седмици (препоръчва се по-голям престой, защото има ограничен избор от работни оферти за 12 седмици)
   

Какво предлага програмата:

Classic structure предполага завършване на езиковите курсове преди започване на работа. Обучението може да се проведе в Toronto, Vancouver или Whistler, или и на трите места

Sandwich structure e вариант на classic. Тъй като много от предлаганите възможности за работа са сезонни, са определени начални и крайни дати. В зависимост от пристигането на участника езиковите курсове могат да бъдат разделени на два периода. Обучението може да се проведе в Toronto, Vancouver или Whistler, или и на трите места. 20% намаление ще ползват тези от вас, които изберат Toronto.

Integrated structure дава възможност на участниците в програмата да си търсят работа, докато учат. Препоръчваме да минат поне 4 седмици от плануваното обучение преди да се започне работа. Останалите часове могат да се вземат сутринта, а следобяд може да се работи.
Участниците поемат отговорността сами да си намерят работа
Участниците имат право да работят точно толкова, колкото учат т.е. имат равен брой часове на обучение и работа
Докато се обучават, участниците имат възможност да избират между приемно семейство и това сами да си намерят жилище. По време на работния период някои от работодателите предлагат жилище за персонала, но в повечето случаи уастниците избират да живеят с приятели.
Подкрепа по време на престоя

Какво да очакваме:

Можете да си намерите работа преди или след като заминете. Програмата включва допълнителна подготовка за срещата с работодателя. Интервютата ще се провеждат по skype, по телефон или лично – job fair. Всеки от участниците може да закупи самолетния си билет, веднага щом получи виза.

Цена на програмата:
Full Service $1349
Basic Service $765

Цена на курса на обучение за период от:
4 месеца $3824
6 месеца $5496
12 месеца $11908
 

Квартира:

$215 – $279 седмично

Допълнителни разходи:

 • Такса регистрация (1септември -31май) – $125
 • Такса регистрация (1юни-31август) -$205
 • Учебни материали – $75